Om

Vem är vi?


Wilhelm's är ett skapande och kreativt hantverks företag som ligger i Överkalix och Norrbotten. Företaget har funnits sedan 1998.
Vi syr skinn- och läderprodukter anpassade för utevistelse och fritid. 
Våra produkter är inspirerade för hållbarhet och kvalité. Vi värnar om att använda oss av naturnära och lokala material i mån av tillgång.

Våra produkter är av material som är hållbara, naturnära och passar bra för respektive produkt. Produkterna ska upplevas som sköna och användbara.

Vi använder oss främst av nöt-, get- eller renskinn i våra produkter. Vi syr även i pälskinn och vadmal. 


Skinnen kan vara av olika tjocklek beroende på produkt och användningsområde. Skinnen kan variera något i nyans i respektive färg från olika beställningspartier. Skinn är helt vindtätt. 

Skötselråd: Bra att smörja skinnen vid behov eller om det blivit blött, för att skinnet ska återinfettas och emotstå väta. Torka gärna av skinnet med en fuktad svamp med lädertvål innan.

Kan kemtvättas.


Vadmal är ett vävt och stampat ylle som blir varmt, tätt och slitstarkt. 

Skötselråd: Kan tvättas i ulltvätt 30 grader. Kan kemtvättas.


Pilén som vi använder som innerfoder är av 50% ull och 50% polyester. Blandning med polyester i pilén ger en längre hållbarhet.
Skötselråd: Kan tvättas i ulltvätt 30 grader. Kan kemtvättas. 


Lammpäls som vi nu har tillgång till är uppfödda på orten och är av finullslamm.
Skötselråd: Vädras gärna. Kan kemtvättas. 

 


Produktinformation

Storleksguide

Bokstavstorlek är våra egna storlekar och siffrorna motsvarar ungefärligt storleks nummer. Siffran hänvisar till handens bredd. Vid beställning av handskar kan du uppge handens bredd (mellan knogarna) samt längden från tummens infästning och till långfingerspetsen. För att bestämma storlek på mössor så mäter du omkretsen av huvudet. 


Handskar 


XXL = 11/12, XL+ = 10, L = 9, M+ = 8, M = 8, S = 7, XS = ca 5 år, XXS = ca 3år, XXS = 1-2 år


Kraghandskar

XXL = 11, XL = 10, L = 9, M = 8, S = 7, XS = ca 5år, XXS = 3 år


Ridhandske

XL = 10, L = 9, M = 8, S = 7


Skinn- och pälsmössor anges storlek i cm som innbär huvudets omkrets/huvudomfång. 

Vill du beställa?

Du kan beställa genom kontaktformuläret här på hemsidan, skicka e-post, smsa eller ringa.

Vid beställning får du svar om tillgång, leveranstid samt betalningssätt. Vi använder oss främst av förskottsbetalning om annat inte överenskommes.

Leveranstiden är i regel någon dag uppemot två veckor. Finns produkten i lager skickas den inom en dag. Behöver vi sy upp är leveranstiden beroende på hur efterfrågan är.

I regel skickar vi leveransen spårbart per post med PostNord. Fraktkostnad tillkommer enligt PostNords gällande taxa. 

Köpinformation


Du har 14 dagars ånger/bytesrätt på produkter som är beställda enligt distanshandelslagen. Produkten skall vara i oanvänt skick. Betald produkt återbetalas exlusive fraktkostnader.

Fraktkostnader tillkommer vid försändelser.


Kontakta oss om du vill ångra eller byta produkten.


Färgerna på produkterna kan avvika något mot bilderna på hemsidan. Det kan bero på olika tillverknings partier av material eller skärmupplösningar som kan variera något.


Förskottsbetalning gäller, om annat inte överenskommits. Produkten skickas när betalning inkommit. 

Du kan betala via Swish eller BankGiro.  


Priser är angivna inklusive moms. Vid eventuella prisjusteringar gäller priset vid beställningstillfället.

Fraktkostnader tillkommer vid försändelser samt vid eventuella returer eller byten.


Swish: 123 418 50 13

BankGiro: 5640-6036

Företaget innehar F-skatt

GDPR

Välkommen till Wilhelm's, belägen på Kalixälvvägen 57, 956 92 Överkalix. 

Vi värnar om din integritet och strävar efter en hög nivå av dataskydd. Denna policy förklarar hur vi samlar in och använder dina personuppgifter. 


Vi samlar in och behandlar personuppgifter för att kunna hantera dina beställningar, ge kundsupport och uppfylla våra lagstadgade skyldigheter som exempelvis bokföring.

De uppgifter vi samlar in är följande;

Namn, adress, e-post, mobiltelefonnurmmer samt personnummer (personnummer behövs endast vid eventuell fakturabetalning).

Vi inhämtar ditt samtycke för att behandla dina personuppgifter vid tidpunkten för insamlingen. Personuppgifterna lagras i 7 år för vår bokföringsskyldighet. 
Vi kan komma att dela dina personuppgifter med betalningsprocessorer och andra tjänsteleverantörer som är nödvändiga för att fullfölja våra tjänster. 
Du har rätt att begära tillgång till, korrigering eller radering av dina personuppgifter. För att göra detta kontakta oss enklast via e-post; info@wilhelms.se eller

telefon 070-3099936.

Vi använder lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter. Dataansvarig är Wilhelm's. 
För närvarande överför vi inte dina data utanför EU. Om detta ändras kommer vi att uppdatera denna policy och informera dig. Om du har klagomål hur vi hanterar dina personuppgifter har du rätt att rapportera detta till en tillsynsmyndighet. Denna policy kan komma att ändras. Vid större ändringar kommer vi att informera dig.